Ще напомня, че имаше решение на Градския съвет на БСП

...
 Ще напомня, че имаше решение на Градския съвет на БСП
Коментари Харесай

Христо Проданов: Прегръщайки се с ГЕРБ в София, общинските съветници лепнаха петно на градската организация

 „ Ще припомня, че имаше решение на Градския съвет на Българска социалистическа партия в две точки: Първа точка беше, че нашият претендент за ръководител на СОС е Диана Тонова и втората, че не би трябвало да се подписват съглашения за съдействие с ПП- ДБ-Спаси София и ГЕРБ. Ние в Националния съвет единствено подкрепихме това решение, без да го променяме тогава. Практически, на последното съвещание, на което беше определен ръководителят на СОС от ПП-ДБ общинските съветници не извършиха решението на Градския си съвет ”.
Това съобщи в изявлението си по време на съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” и член на софийската организация на Българска социалистическа партия Христо Проданов.
„ Ще ви върна единствено една година по-рано, когато в столичната партийна организация имахме същия проблем: Тогава Елен Герджиков от ГЕРБ беше ръководител на Общински съвет. Бойко Борисов в неговия си жанр реши, че би трябвало да смени ръководителя на Общински съвет и предложи Георги Георгиев. Тогава нашата група общински съветници отново поддържаха претендента на ГЕРБ за ръководител на СОС. Ние отново се възмутихме. И предприехме дейности по отношение на тогавашния ръководител Калоян Паргов като наложихме наказването една година да не се заемат управителни постове ”, напомни социалистът и добави:
„ След това, с цел да има мир, с цел да има съгласие – това, за което постоянно сме призовавали, тук в тази зала преди една година избрахме Иван Таков с цялостно болшинство ”.
Христо Проданов бе безапелационен, че като дълготраен член на софийската организация и през последната година е работил само и единствено градската организация да е единна, да работи кардинално. „ Съобразявали сме се и с решенията й. Понеже Иван Таков обърна внимание, че бил саботиран, ще напомня, че листата за локалните избори беше утвърдена от Националния съвет по този начин, както беше определена на  градската конференция – съобразихме се и с това решение ”.
Що се отнася до претендента за кмет, той акцентира позицията си, че съгласно него, ръководителят на партията би трябвало да е и лидер на листата. „ Нямаме от какво да се срамим. Но взеха решение Ваня Григорова да е лидер на листата, добре и това да е по този начин. С всяко едно нещо се съобразявахме. Всяко едно нещо, доколкото съм могъл, съм подкрепял и съм помагал ”, акцентира социалистът.
„ Как да се усещам обаче, откакто в градската организация беседваме чисто партийно в Националния съвет да вземем едно кардинално решение – да не поддържаме за ръководител на СОС нито представител на тези, които единствено месец преди този момент бутнаха Паметника на Съветската войска, нито от болшинството на ГЕРБ? Което в този момент с помощта и на нашите съветници беше образувано? Как да го обясняваме това на хората, дали своят вот за нас? Защото, в този момент всички одобряват, че в Столичния общински съвет Българска социалистическа партия е в ръководството и сме в коалиция с ГЕРБ. Първият въпрос, с който телевизионна водеща ме посрещна преди седмица беше този – по какъв начин в Парламента сме били съпротива, а в СОС сме на власт, в коалиция с ГЕРБ. И всичко това се лепва като леке на софийската организация, само че оттова и на цялата партия ”, безапелационен бе Христо Проданов.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР